Facebook, Daha İyi Bir Kullanıcı Deneyimi İçin Android Uygulaması Beta Test Programını Duyurdu

Android ekosistemi mobil dünyasının büyük bir bölümünü elinde tutarken, gün geçtikçe hakimiyet alanını genişletmeye devam ediyor. Play Store’da yüzbinlerce uygulama kullanıcıların hizmetine sunulurken, neredeyse tüm Android kullanıcıların üzerinden uzlaştığı bir konu var ki, o da Android için Facebook uygulamasının çok da iyi olmadığı. Hatta bazı kesimler uygulama için berbat değerlendirmesi yapıyor. Uygulama için dönem dönem güncellemeler yayınlanırken, yine de birçok hatanın önüne geçilemiyor. Geçtiğimiz ay gerçekleşen Google I/O etkinliğinde “Google Gruplar” adlı hizmetle birlikte uygulamaların beta aşamasında kullanıcılar tarafından test edilmesinin önü açılmıştı.


Geçtiğimiz aylarda Play Store dışında Facebook uygulaması güncelleme almış ve bu noktada Facebook’un Google’dan deyim yerindeyse fırça yediğine şahit olmuştuk. Google’da söz konusu gelişmenin önünü kesmek için Google Gruplar adında bir hizmeti yürürlüğe koydu.

Hizmetin yürürlüğe girmesiyle Facebook, Android uygulaması için yeni bir program başlattı. Programa katılmak için öncelikle Facebook’un geliştirici grubuna katılmanız gerekiyor. Geliştirici gruba dahil olmak için buraya göz atabilirsiniz. Katılımı sağladıktan sonra ise buradan “TEST KULLANICISI OL” butonunu tıklayarak gruba katılmayı sağlıyorsunuz. Son olarak Play Store’a giderek Facebook uygulamasını indiriyorsunuz. Eğer uygulama daha önceden telefon ya da tabletiniz de yüklü ise güncelleme yapmanız gerekecektir.
Facebook uygulaması test sürümü kararsız olabilir ve hatalar içerebilir. Zaten programın amacı da beta aşamasındaki uygulamanın kullanıcılar tarafından test edilmesi ve karşılaşılan sorunların hızlı bir şekilde geri bildirilmesidir. Facebook uygulamasını açtıktan sonra alt bölümde yer alan “Sorun Bildir” sekmesinden Facebook’a geri dönüş sağlanabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder