Android Tabanlı Aynasız Fotoğraf Makinesi: Samsung Galaxy NX

Samsung’un geçtiğimiz yıl IFA Berlin etkinliğinde basın karşısına çıkardığı Galaxy Camera, kendi platformunda bir ilki temsil etmese de en iddialı çözün olarak karşımıza çıkmıştı. Kayda değer satışlar gerçekleştiren Android tabanlı kameranın yeni versiyonu 20 Haziran’da düzenlenecek Samsung Premiere 2013 etkinliğinde boy gösterecek.

Bizzat Samsung CEO’su JK Shin tarafından da doğrulanan fotoğraf makinesi Galaxy Camera’ya nazaran sahip olduğu teknik özelliklerle önemli bir sıçrama gerçekleştiriyor. Vietnam kaynaklı teknoloji sitesi Tinhte tarafından fotoğraf makinesinin görselleri servis edilirken, teknik özelliklere dair bazı detaylar paylaşılmış durumda. 20.3MP çözünürlüklü APS-C sensörlü Galaxy Camera NX, Full HD video kaydına olanak sağlarken; fotoğraf makinesinde yenilik olarak değiştirilebilir lensler, vizör, maksimum 25.600 ISO değeri ve Galaxy Camera’dan farklı bir tasarım anlayışı karşımıza çıkıyor.

Çift ya da 4 çekirdekli Exynos ailesine mensup bir işlemciden güç alması beklenen fotoğraf makinesinin ekranı 4.3-inç boyutunda olacak. Ekran çözünürlüğüne dair detaylar aktarılmasa da QHD çözünürlüklü bir ekran beklentisi hakim. Android 4.2.2 ve TouchWiz Natura UX 2.0 ile çalışan Galaxy Camera NX’te sistem belleği 2GB RAM, dahili depolama birimi ise 8/16GB olmak üzere iki farklı şekilde olacak.

Galaxy S4 Zoom ile tüketici düzeyinde bir deneyim sunan Samsung, profesyonel kullanıcılar içinse Galaxy Camera NX modeli hazırlıyor. Üst seviye kullanıcıların ilgisini çekeceğini düşündüğümüz cihazın fiyatı hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder